neděle 8. března 2015

Koupeno za únor

HOJ! 
Sakra, tohle nebylo v úmyslu, ale omylem jsem si zapnula caps lock a nedomáčkla A. No nic :D Dneska vám chci ukázat knihy, které jsem si koupila za únor. Obvykle tolik neutrácím, ale tenhle měsíc jsem se prostě nějak rozjela. 



Využila jsem akce na e-shopu Albatrosu, kdy byla na knihy myslím 20% nebo 25% sleva a ještě byly bez poštovného. I tak jsem za ně ale dala 509 Kč. Ale tak... Sérii Delirium mám opravdu moc ráda a už dlouho jsem je chtěla. První díl mi koupil táta k pololetnímu vysvědčení, takže jsem si prostě musela dokoupit tyhle dvě :3
Musím ale říct, že mě trochu zklamalo, jak bylo Rekviem opatlané. Ne vyloženě hnusně, ale bylo poznat, že knihy někde docela dlouho ležely.



17. 2. jsme byli s tátou na koncertě Queenů (o těch později v nějakém dalším článku :), který byl neskutečně úžasný a ještě před ním se mi povedlo koupit si druhý díl jednoho z nejlepších románů, co jsem kdy četla, jenom za půlku ceny. Takže zatímco jsme čekali, až koncert začne, já si četla. Proč nespojit dvě z nejlepších věcí na světě? :D


Jako další jsem řádila v Levných knihách, kde jsem si uklidňovala nervy po návštěvě zubaře. Nechala jsem tam 510 korun i s taškou. 
Koupila jsem si 1984 od Orwella. Už jsem tuhle výjimečnou knihu jednou četla a usoudila jsem, že to ani náhodou nestačilo :D Mimo to teď sama píšu něco o socialismu, takže to alespoň budu moct srovnat. Orwella opravdu obdivuji za jeho aniutopické knihy, ať už tuhle, nebo Farmu zvířat. Ten chlap měl opravdu dar předvídat, co se asi stane... 


Také jsem si pořídila Velkého Gatsbyho, kterého se chystám přečíst už asi rok a půl. 69 Kč, Levné knihy. No neber to :D


Další je Kronika druhé světové války. Vím, že tenhle ty masky do toho období fakt nezapadá, ale budiž... :D Tuhle tlustou krasavici (myslím tu knihu, aby bylo jasno :D) jsem ulovila za dvě stovky, nějaký poslední zbytkový kus. Sice měla trochu otřísknutý roh, ale já jsem ji prostě musela mít.


Pak Malý princ, taky za 69 Kč. Už jsem ho četla v pdf, ale tohle jsou prostě ty knihy, které by člověk měl mít. Ilustrace jsou sice černobílé, ale nijak mi to nevadí.


Zámek od Kafky jsem ještě nečetla. Váhala jsem mezi jeho povídkami a tímhle, a nakonec jsem se rozhodla zkusit právě Zámek. Ani nevím proč :D


Co jste si koupili vy? Taky milujete Levné knihy? :3 :D

13 komentářů:

  1. Páni, ty jsi opravdu nákupčí :D Pandemonium a Rekviem mám zrovna doma, ale jenom z knihovny, a Malého prince jsem si taky pořídila, protože je to opravdu knížka, kterou by měl mít snad každý doma :)

    OdpovědětVymazat
  2. Levné knihy jsou super a 1984 taky :) Malého prince jsem už četla mockrát - mám ho hrozně ráda. Máme ho doma dokonce i francouzsky, ale po dvou letech francouzštiny ve škole mu stále nerozumím... Třeba se jednou poštěstí. Krásné úlovky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné kousky, Gatsbyho bych si také ráda přečetla, asi po něm v LK mrknu, zatím jsem ho tam neviděla.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. V Levných knihách se někdy dají najít skutečné poklady - Gatsbyho a 1984 mám odtud taky. :)
    Klara's world

    OdpovědětVymazat
  5. Levné knihy jsou super, dají se tam pořídit skvělé knížky :) Pěkná sbírka knížek :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné přírůstky :) 1984 už mám v Levných knihách dlouho vyhlédnutý, musím si ho konečně pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  7. Opravdu nádherné přírůstky :-) Levné knihy mám moc ráda. Někdy do nich jdu a nic koupím, jindy toho koupím víc než dost.. jediná věc co mi vadí je ta, že mi přijde, že tam dost často mívají poškozené knihy..
    Opravdu krásné přírůstky :)
    PS: S maskou Ti to moc sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Aaaaa, ty vsechny ctyri knizky z posledni fotky! Miluju te! ♥

    OdpovědětVymazat
  9. vau vyzerajú všetky naozaj skvelo :3 MIlujem knižky Lovely Beauty Book

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkné knihy :)

    Velkého Gatsbyho jsem četla a je suprovej!:)

    Lovies 47

    OdpovědětVymazat
  11. Gatsbyho mám aj ja, už viac ako rok a stále som sa k tomu nedostala, a Malého princa som si teraz požičala tak toho sa chystám prečítať čo najskôr :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  12. Já raději upřednostnuju pdf knihy, ikdyz ted jdu jen po serialech tak neni cas =D

    OdpovědětVymazat
  13. Páni, naprosto skvělé úlovky! Jsem ráda, že jsou ještě lidi, kteří čtou tyhle "maturitní" knížky :) Mě samotnou dřív nijak nebavily, ale před rokem jsem se rozjela a snad všechny, co tu máš, jsem četla během posledního půl roku. :D S výjimkou Zámku, ale vzhledem k tomu, jak se mi líbila Proměna (ačkoli mi okolí pořád cpalo, jak je nesnesitelně nudná), si ho také plánuji přečíst. Tohle vydání Cesty zpátky má fakt krásnou obálku. Stejně tak knížka je výborná :) A Velkého Gatsbyho jsem četla minulý měsíc, ale čekala jsem, že to bude o něčem úplně jiném, takže jsem byla nejdřív trošku zklamaná. Hned pak jsem si pustila i film a postupně mi začaly docházet všechny ty myšlenky a sdělení a zpětně jsem z knížky úplně nadšená :)

    OdpovědětVymazat